Otonom Drone Teknolojisi

13-01-2023 16:20
 Otonom Drone Teknolojisi

Otonom Drone Teknolojisi 

Son birkaç yıl işgücü kıtlığı, tedarik zinciri sorunları ve jeopolitik kargaşayı beraberinde
getirdi.
Bu değişimler, endüstrinin operasyonlar hakkında düşünme biçiminde büyük değişiklikleri zorunlu hale getiriyor, ve en geleneksel endüstriler bile daha verimli ve daha etkili olmak için yeni teknoloji çözümlerini benimsiyor. 

İHA'lar, otomatik depolama ve geri alma sistemleri ve daha fazlası için gelişmiş kablosuz şarj sağlayan önemli bir ekosistem oyuncusudur. 

Çok çeşitli endüstriler otonom bir işgücünü benimserken , hizmet sektöründe mobil robotlar için en hızlı büyümeyi öngörüyoruz.  Bugünlerde depo operatörleri (büyük e-ticaret şirketleri gibi) için personel kiralamak ve elde tutmak inanılmaz derecede zor. Sonuç olarak, depo içinde ürün transferi için robotların konuşlandırılmasını hızlandırıyorlar ve insanları toptan satış ve paketlemeye odaklanmaları için serbest bırakıyorlar.

Kargo taşımacılığı, otonom sistemler için daha olgun uygulamalardan biridir, ancak, sistemler daha sofistike hale geldikçe ve daha karmaşık görevleri yerine getirebilir hale geldikçe, şirketlerin daha geniş bir uygulama yelpazesi için robotları kullandığına ve yer robotları ile insansız hava araçlarının giderek daha fazla kullanıldığına dikkat çekiyor. daha eksiksiz çözümler oluşturmak için birleştirildi.

Aynı tesislerde temizlik ve envanter yönetimi gibi diğer uygulamalar için ikinci bir robot dalgasının konuşlandırıldığını da görüyoruz. İHA alanındaki bir örnek, barkod taraması için iç mekan İHA'larının kullanılmasıdır. Belirli pazarlarda mobil robotlar ve İHA'ların birlikte çalışması giderek daha fazla talep ediliyor.

Otonom Robotlar Geleceğin Endüstriyel Çözümü mü?

Pandemi sektöre geçici bir destek sağlamış olsa da , dünya çapındaki büyük demografik değişimlerin robotik çözümlere olan talebi güçlendirmeye devam edecek gibi görünüyor.

Küresel işgücü kıtlığına kısa vadeli bir çözüm yok. Dünyanın birçok yerinde nüfus yaşlanıyor, bu nedenle depo işi için fiziksel dayanıklılığa sahip potansiyel çalışan havuzu küçülüyor. Bu, otonom robotların kullanımındaki sürekli büyüme için iyiye işaret.

Ticari faaliyet gurubunda yer alan müşterilerin daha otonom sistemler uygulamanın faydalarını fark ettiklerinde, kullanımı bir kuruluş genelinde ölçeklendirme eğiliminde olduklarını görüyoruz. Bu müşteriler, robot teknolojisinin ilk dalgasından büyük verimliliğin yüksek yatırım getirisi elde ettiğini gördükçe, akıllı olanlar diğer süreçleri otomatikleştirmenin giderek daha fazla yolunu arıyor.  Zemin temizliği, konteynır yükleme ve boşaltma için koli toplama, güvenlik... bunların tümü, yeni tip robotların konuşlandırıldığı alanlardır."

Önümüzdeki yıllarda, robotları ilk kez uygulayan müşterilerimizde olduğu kadar mevcut robot kullanıcılarında da yeni uygulamalardan gelen büyümeyi görüyoruz.

Otonom Dronların ve Robotiklerin Benimsenmesini Engelleyen Nedir?

Görsel görüş hattının (BVLOS) ötesinde çalışan otonom dronların kullanımını genişletmek için kesinlikle düzenlemelere ihtiyaç duyulsa da, ekosistem genelinde birlikte çalışabilirlik standartlarına daha geniş bir ihtiyaç mevcut.

Elbette BVLOS düzenlemelerinin daha fazla hafifletilmesi, yangın ve acil durum müdahalesi ve tekrarlanan denetimler gibi şeyler için kullanılabilecek bu tür "yerleşik" İHA sistemlerinin benimsenmesine de yardımcı olacaktır" Ancak "Verilerin İHA'dan otomatik olarak boşaltılması ve her uçuştan sonra kullanıcılara teslim edilmesiyle, görevleri uzaktan planlayıp yürütebilmenin büyük bir değeri var."

Mobil robot alanında, robot türleri ve markaları arasında daha fazla birlikte çalışabilirliğe ihtiyacımız var. "Sahip olduğunuz her robot modeli için farklı bir otonom pil şarj cihazına sahip olmanıza gerek yok, evrensel kablosuz şarj cihazlarımızla bu sorunu zaten çözüyoruz; ancak görev paylaşımı, iletişim ve navigasyon gibi şeyler için daha fazla birlikte çalışabilirlik standardı olsaydı, genel olarak sektöre fayda sağlardı.

Birkaç endüstri grubu zaten bunun üzerinde çalışıyor.  Aynı birlikte çalışabilirlik sorunu, farklı satıcılardan gelen tescilli 'kullanıma hazır insansız hava aracı' çözümlerinde patlama yaşanan İHA pazarı için de geçerli... Ancak müşterilerden her gün tek bir insansız hava aracına kilitlenmek istemediklerini duyuyoruz. modeli veya satıcısı ve farklı amaçlar için kullanılan çok çeşitli İHA modelleri ile çalışan iha platformlarını tercih ederdi. Müşteriler aynı zamanda bu dronları yalnızca tek bir satıcının sunduğu faydalı yük ile değil, kullanmak istedikleri yüklerle donatma esnekliği istiyor… bu nedenle, kalıcı olarak konuşlandırılan drone istasyonları için de daha fazla esneklik ve birlikte çalışabilirlik gerekiyor.

 
Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.