Dji Rtk Drone Faydaları

27-01-2023 12:42
Dji Rtk Drone Faydaları

Dji Rtk Drone Faydaları

Gerçek Zamanlı Kinematik veya kısaca RTK, uydu konumlandırma için santimetreye kadar doğru sonuçlar üretebilen özel bir tekniktir ve bu da onu dünyanın dört bir yanındaki haritacılar için paha biçilmez bir araç haline getirir. Yöntem, kesin, gerçek zamanlı bilgi için uydu verilerinin bir yer istasyonuna karşı ölçülmesini içerir. 

RTK tekniğinin temel bölümleri şunları içerir:

  • Bir baz istasyonu : Referans istasyonu olarak da bilinen RTK GNSS baz istasyonu, GPS konumunun sürekli olarak bir dronun konumuyla karşılaştırıldığı yerde belirli bir noktada kalır. Düzgün çalışması için, bir RTK drone'nun baz istasyonuyla sürekli bağlantı halinde olması gerekir.
  • RTK alıcısı : Bu cihaz, drone donanımının bir parçasıdır ve hem kontrol cihazına hem de uyduya sinyaller gönderir.
  • Bir kontrolör : Drone'unuzun uzaktan kumandası, drone'u hareket ettirmek için sinyaller gönderir ve koordinat değişikliklerini görüntüler.
  • Uydu : Uydu verileri hala herhangi bir RTK sisteminin önemli bir parçasıdır. Bununla birlikte, drone alıcısı ile basit bir şekilde iletişim kurmak yerine, bilgi aynı zamanda baz istasyonuna karşı test edilerek konum doğruluğu belirlenir. 

    RTK GPS verileri, kendi başına uydu verilerinden çok daha üstündür çünkü yanlışlıkları ve tutarsızlıkları düzeltmek için kullanılabilir ve bilgilerin gerçeğe olabildiğince yakın olmasını sağlar. Artan hava durumu, yüksek binalar, dağlar ve RTK düzeltmesi gerektiren diğer sorunlar dahil olmak üzere uydu koordinatlarını çarpıtabilecek çok sayıda faktör vardır. Bunlara "troposferik gecikmeler" denir. RTK sistemi bu boşlukları baz istasyonundan ve insansız hava aracından alınan gerçek zamanlı verilerle doldurur.


    Bir RTK sisteminin başlıca faydaları şunları içerir:

    • Geliştirilmiş doğruluk : Bu büyük olanıdır. Yalnızca uydu verileriyle karşılaştırıldığında, bir RTK sistemi tipik olarak santimetre düzeyine kadar inen yüksek doğruluk sunar.
    • Gerçek zamanlı düzeltmeler : PPK gibi diğer ayarlama teknolojileri (aşağıda daha fazlası) çarpık verileri düzeltirken ve uçuş tamamlandıktan sonra boşlukları doldururken, RTK düzeltmeleri hataları otomatik olarak düzeltir. Bu, uçuş sırasında gördüğünüz verilerin güvenebileceğiniz veriler olduğu anlamına gelir.
    • Daha az yer kontrol noktası : Yer kontrol noktaları , GPS verilerini yeniden ayarlamak için kullanılabilecek bilinen koordinatlara sahip zeminde ayarlanmış noktalardır. Bu noktaları düzenlemek ve ölçmek zaman alıcı olabilir. Bununla birlikte, RTK ile baz istasyonu GCP'leri tartışmaya açar ve projeleri önemli ölçüde daha az güçlükle tamamlamanıza olanak tanır. 

    RTK'lı ve RTK'sız benzer dronlar arasındaki fark şaşırtıcı. Yakın tarihli bir çalışmada DJI ve DroneDeploy, Phantom 4 RTK ve Phantom 4 Pro'yu (yerleşik bir RTK alıcısı olmayan bir tüketici sürümü), bir çatı katı bina araştırması için bir kontrol noktası sistemiyle 30'dan fazla farklı uçuş üzerinden karşılaştırdı. Sonuçlar, RTK özellikli dronun, ölçülen noktaların yatay ve dikey doğruluğunun yanı sıra doğrusal ölçümlerin doğruluğunu daha iyi hesapladığını gösterdi. 


  • RTK teknolojisi, yalnızca uydu verilerini kullanmaktan (özellikle yer kontrol noktalarıyla düzeltilmemişse) ileriye doğru büyük bir adımı temsil etse de, bazı sınırlamaları vardır. Örneğin, dronunuzun kontrolör veya uydu ile bağlantısı kesilirse, gerçek zamanlı veri iletimi mümkün olmayacaktır. Bazı işler, özellikle zorlu arazilerde daha uzun olanlar, kararlı veri iletimini sürdürmeyi zorlaştırır, hatta imkansız hale getirir.

    Sonuç olarak, sörveyörlerin ve diğer drone profesyonellerinin uydu koordinatlarını düzeltmelerinin ve doğruluğu sağlamalarının tek yolu RTK sistemi değildir. Başka bir yönteme " işleme sonrası kinematik " veya kısaca PPK denir . Sık sık birlikte konuşulsa da, RTK teknolojisi ve PPK'nın aslında oldukça farklı olduğunu not etmek önemlidir.

    PPK, temelde RTK ile aynı ekipmanı gerektirir, ancak tamamen farklı bir iş akışıyla çalıştırılır. RTK'dan farklı olarak PPK iş akışı, herhangi bir gerçek zamanlı düzeltmeye ihtiyaç duymayacağınız anlamına gelir. Bunun yerine, drone sistemi verileri drone üzerinde depolar ve uçuş sonrası hesaplamalar hem uçak verilerini hem de baz istasyonu verilerini birleştirerek bir bilgisayardaki PPK yazılımında sonuçlar üretir. Veriler, yerleşik bir GPS ünitesinden coğrafi etiket koordinatlarıyla oluşturulur. Bu arada baz istasyonunuz da dronun konum bilgilerini takip edecektir. Bu sayılar daha sonra bir uçuşun tamamlanmasından sonra birbirleriyle karşılaştırılabilir.

    Hareket halindeyken düzeltme rahatlığına sahip olamasanız da, bir PPK sistemi daha az iletim gerektirir ve bu nedenle, zayıf bir ağ sinyali alımı veya diğer engellerle bile işi halledebilir. Potansiyeli en üst düzeye çıkarmak ve her yöntemin sınırlamalarını karşılamak için, birçok birinci sınıf kurumsal drone çözümü, mümkün olan en doğru konumlandırmayı sağlamak için hem RTK hem de PPK teknolojilerini kullanır. Örneğin DJI'nin Phantom 4 RTK'sı için Bulut PPK Hizmeti , DJI GS RTK uçuş planlama uygulamasına ek olarak drone'nun uzaktan kumandasında hesaplamalar yapmak için kullanılabilir. Bu kurulum ayrıca Phantom 4 RTK'yı iş için en anlamlı olan iş akışına uyarlayabileceğiniz anlamına gelir.



  • RTK İnşaat Terra


    Phantom 4 Rtk 

    P4 RTK Oluşturma

    Başlangıç ​​düzeyinde mükemmel bir araştırma drone'u burada. Bu kurumsal drone , RTK modülü sayesinde 1 cm+1 ppm yatay konumlandırma doğruluğu, 1,5 cm + 1 ppm dikey konumlandırma doğruluğu ve 5 cm içindeki fotogrametrik modellerin mutlak yatay doğruluğu sunar. Drone ayrıca, DJI Cloud PPK Hizmeti ile PPK için kullanılacak uydu gözlem verilerini de depolar.

    Matrice 300 Rtk 

    M300 RTK + P1 İşleme

    Ticari dronların geleceğine hoş geldiniz. Matrice 300 RTK , gelişmiş AI yetenekleri ve altı yönlü algılama konumlandırması ile gelişmiş RTK konumlandırma sistemini vurgular. 55 dakikalık maksimum uçuş süresi, çalışırken değiştirilebilir piller ve geniş bir çalışma sıcaklığı ekleyin ve yapabileceğiniz her işe hazır bir drone elde edersiniz. 

     

    Matrice 30

    M30 - İşleme

    Matrice 30, Matrice 300'ün sahip olduğu her şeyi alır ve taşınabilir bir pakette toplar. Daha küçük ayak izi ve ağırlığı ile Matrice 30'u denetim görevleriniz için yanınıza almanız çok daha kolaydır. Yerleşik RTK modülleri ile, santimetre düzeyinde doğruluk gerektiren varlıkların veya altyapının hassas drone denetimlerini gerçekleştirmeniz gerekiyorsa mükemmel bir çözümdür. 

    Mavic 2 Enterprise

  • M2EA + RTK Oluşturma

    Bu kompakt, katlanabilir araç, 640x512 piksel termal çözünürlüğe sahip dahili 48 MP çift sensörle birlikte gelir. Takılabilir RTK modülü, bu drone'nun hassas, tekrarlanabilir denetim görevlerinde uçmasını sağlar. 31 dakikaya varan uçuş süresiyle bu güçlü, taşınabilir bir çözümdür.

Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.