Dji Matrice 300 RTK Güncelleme

16-10-2021 11:20
Dji Matrice 300 RTK Güncelleme

Dji Matrice 300 RTK Güncelleme 

 
Güvenlik ve performans iyileştirmeleri içeren yeni dji matrice 300 rtk güncellemesinin detaylarını hep birlikte inceleleyelim ; 

Piyasaya sürümünden bugüne yaklaşık bir buçuk seneyi bulan matrice 300 rtk donanımsal ve yazılımsal olarak ne kadar güvenli bir endüstriyel drone olduğunu bir çok alanda kanıtlamayı başardı. Rüzgarlı ve soğuk hava koşullarında üstün performansa sahip, 3 pervaneli acil iniş özelliğini barındıran platform, ölçme , haritalama, acil müdahale ve inceleme alanlarında da kendini kanıtlamıştır. Dji düzenli olarak güncellemeler ile drone kullanıcılarından gelen geri bildirimleri de sürekli dikkate aldığını belirtmektedir. 

Matrice 300 RTK V03.00.01.01 sürümü yayınlandı.

Yeni yazılım sayesinde, Matrice 300 kullanıcıları V3 sürümü ile, bundan sonraki yazılım güncellemelerini çevrimdışı olarak da yapabilme imkanına sahip oluyor. 
Dji internet sitesinde yayınlanacak sonraki güncellemeleri sd kart yada depolama cihazlarınıza yükleyerek drone'unuzu güncelleyebiliyor olacaksınız. Böylece saha çalışmaları yapan devlet kurumları, endüstriyel drone kullanmanın pratik yönlerini keşfetmiş olacaklar. Özellikle gizlilik ve güvenliğe önem veren kurumsal drone kullanıcıları internet bağlantısı gerekmeden güncelleme yapabiliyor olacaklar. 


Yeni Veri Ve Gizlilik Ayarları 

 

V3 üretici yazılımı güncellemesi, Kısıtlı Ağ Modu, SD kart şifreleme, cihaz verilerinizi silme yeteneği ve daha fazlasını içeren bir dizi gelişmiş veri ve gizlilik ayarı ekler. 

Ağ Güvenlik Modu

Şu anda, üç ağ güvenlik modu desteklenmektedir: 

 


Standart Mod : Ağa bağlanmada kısıtlama yok

Kısıtlı Ağ Modu : Haritalar, RTK, canlı yayın ve internet bağlantısı gerektiren diğer uygulamalar dışında başka hiçbir ağ hizmeti bağlı değildir.

Yerel Veri Modu : Bu, yalnızca drone yazılımı için geçerli olan "uçak modu” gibidir. Kullanıcılar, kendi güvenlik gereksinimlerine en uygun Ağ Güvenlik Modunu seçebilir. 

 

SD kart şifreleme

 

Kullanıcılar, her bir microSD kartı bir güvenlik kodu ve AES şifrelemesi ile koruma seçeneğine sahiptir. Güvenlik kodunuzu ayarladıktan sonra, M300'ünüzü her başlattığınızda bu kodu yeniden girmeniz gerekecektir.  

 

Bir güvenlik kodu kullanıyorsanız, şifrelenmiş dosyalarınızı bir Windows PC'de görüntülemek için DJI Decrypt Tool'u indirmeniz gerekecektir. 

DJI Şifre Çözme Aracını Kullanma




Windows PC'nize şifreli bir SD kart taktığınızda, dosyalara DJI Şifre Çözme Aracı olmadan erişemezsiniz. Aracı açın, erişmek istediğiniz kartı seçin ve dosyaları görüntülemek için şifrenizi girin. 

Bu işlem sırasında bilgisayarın internete bağlı olması gerekmez, bu da yüksek güvenlikli kullanıcılara verilerinin her zaman korunduğuna dair ekstra güvence verir.

 

Tüm Cihaz Verilerini Sil

V3 donanım yazılımı sürümüne güncelleme yaptıktan sonra, etkinliğinizin dahili günlüklerini drone, uzaktan kumanda ve H20 Serisi faydalı yükünden silebilirsiniz. Uçuş günlüklerinizi DJI sunucularında barındırdıysanız, istek üzerine bunları herhangi bir zamanda sileriz. 

 

Zenmuse H20 Serisi ile Tek Dokunuşla Panorama Modu

Artık bir H20 veya H20T ile uçarken, bir düğmeye tıklayarak tam sahne panoraması çekebilirsiniz. Size sahneye hızlı bir genel bakış sağlayan bir panorama oluşturmak yaklaşık bir dakika sürer. Bu özellik, özellikle çevreleri hakkında hızlı durumsal farkındalığa ihtiyaç duyan acil müdahale ekipleri için yararlıdır. 


Koordineli Dönüş ile tanışın

Bu, etkinleştirildiğinde pilotun uçuşun ortasında yumuşak bir dönüş yapmasına yardımcı olan yeni bir özelliktir. Bunu, dönerken Yaw'a otomatik olarak Roll ekleyerek yapar. Koordineli Dönüş olmadan, yetenekli bir pilot, dronun yönünün dronun ön tarafı ile hizalandığından emin olmak için her iki kontrol çubuğunu da koordine etmelidir; bu, daha yeni pilotlar için veya zorlu durumlarda talep edilebilir. 

Artan Yükseklik Sınırları

M300 için maksimum yükseklik sınırı, bir havalimanına 50 km'lik mesafe dışında, 500m'den 1500m'ye yükseltildi. Bir havaalanının yakınında uçmak için izin istemeniz gerekiyorsa, kilit açma sertifikası için nasıl başvurulacağına ilişkin ayrıntılı talimatlarımıza bakın. 


Sağlık Yönetim Sistemi

M300'ün yeterince önemsenmeyen, ancak inanılmaz derecede yararlı bir özelliği de Sağlık Yönetim Sistemidir (HMS). 

DJI Pilot Uygulamasından hata kayıtlarına erişebilir, uçuş günlüklerini yönetebilir ve M300'ünüzün genel durumunu görebilirsiniz. Bu güncellemede, resmi satış sonrası tekliflerimiz olan DJI Bakım Programına ve DJI Care Enterprise'a hızlı erişim ekledik. 

 

Ek olarak, pil istasyonunu USB-C aracılığıyla uzaktan kumandanıza bağladıktan sonra piller ve pil istasyonu için hata kayıtları ve günlük yönetimi mevcuttur. 

 


Eve Dönüş (RTH) Optimizasyonları

RTH sırasında engellerle karşılaşıldığında, DJI Pilot'taki bir ipucu, kullanıcılara Auto-RTH'den çıkmalarını ve iniş için Phantom'u manuel olarak kontrol etmelerini hatırlatacaktır. 

Ayrıca, uçuş sırasında uzaktan kumanda kontrol çubuklarını zıt yönlerde hareket ettirerek Auto-RTH'den çıkma özelliğini de ekledik. 

PinPoint Optimizasyonları

PinPoint, muhtemelen M300 ile radarın altına giren en güçlü özelliktir. H20 Serisi faydalı yüklerde yerleşik lazer telemetre sayesinde operatörler, drone'dan olan mesafesini ve XYZ koordinatlarını belirlemek için uzaktan kumanda ekranındaki bir nesneye veya özelliğe dokunabilir. 

Artık V3 donanım yazılımı güncellemesiyle, kullanıcılar birden fazla Pin Noktasını düzenleyebilir ve yönetebilir, ayrıca bir PinPoint'i ana nokta olarak ayarlayabilir. Artık ana noktalar, uçağın kalkış konumu, uçağın gerçek zamanlı konumu, pilot + uzaktan kumandanın konumu ve şimdi özel olarak ayarlanmış bir PinPoint konumu olabilir. 




 

Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.