Dji Matrice 30 Serisi

28-03-2022 12:43
Dji Matrice 30 Serisi

Dji Matrice 30 Hakkında Önemli Detaylar ! 

 
Dji Enterprise tarafından, 21 Mart 2022 tarihinde tanıtımı yapılan Matrice 30 drone modeli endüstriyel alanda oldukça fazla beklenti karşılayacağa benziyor...
 
Şimdi merak edilen özellikleri ile Dji Matrice 30 incelemesini yapalım ; 
 
Drone teknolojileri alanında 16 yıllık geçmişi olan ve piyasanın yüksek oranda hacime sahip lider konumunda ki üreticisi dji , 21 Mart tarihinde bir çok farklı modele sahip olan enterprise tanıtım etkinliği ile Matrice Serisinde ki yolculuğunu anlattı. 
 
2014 yılında çıkış yapan enterprise yani diğer adıyla endüstriyel drone kategorisi ,
Matrice 100 , Matrice 600, Matrice 200, Mavic 2 Enterprise, Matrice 300 Modelleri ile drone operatörlerine bir çok farklı endüstride profesyonel çözümler sundu. 
 
Drone ile haritalama, termal kameralı drone, enerji sektöründe kullanılabilecek drone, tarım ilaçlama drone'ları ve artık Matrice 30....
 
 
Dji Matrice 30 ilk bakışta Matrice 300 ile Mavic 2 enterprise arası bir boyut ve görünüşe sahip olarak farkediliyor. Matrice 30 serisi iki farklı seçenek ile satışa sunuluyor, Matrice 30 ve Matrice 30T. 
 
Matrice 30
 
12 Megapiksellik geniş açılı bir kameraya, 48 Megapiksellik 16x optik ve 200x dijital kabiliyetli bir zoom kameraya, 1000 metre mesafeye kadar hassas ölçüm yapabilen bir lazer mesafe ölçere sahip olarak geliyor.
Matrice 30T
 
12 Megapiksellik geniş açılı bir kameraya, 48 Megapiksellik 16x optik ve 200x dijital kabiliyetli bir zoom kameraya, 1000 metre mesafeye kadar hassas ölçüm yapabilen bir lazer mesafe ölçere, 30 Hz değerinde radyometrik termal kameraya, sahip olarak geliyor.
 
Dji Matrice 30 entegre iniş takımı sayesinde yarış drone'larını andıran ve yüksek kuvvete sahip iniş / kalkış desteği sağlıyor. Hızlıca kurulum için önemli olan bu husus , kullanım esnasında ekstra ağırlık yapan bir iniş takımı mekanizmasınıda tasarımdan hariç tutuyor. Böylece ağırlık azaltılmış oluyor.
Matrice 30 haberleşme sistemi 15 kilometre mesafeye kadar kuvvetli veri aktarımı sağlıyor. 6 Yönlü engel algılayıcısı da Matrice 30 drone modelini tüm zorlu koşullara karşı daha güvenli hale getiriyor. 
 
Yeni ve yüksek performanslı tasarıma sahip Dji Rc Plus Kumanda sistemi , haberleşme sırasında endüstriyel drone kullanıcılarına hiç bir sorun yaşatmayacak şekilde fonksiyonel özelliklere sahip. Bunlardan bazıları ; Çift antenli yapısı ile 15 km mesafeye kadar sinyal aktarımı, tam şarj ile 6 saat kullanım imkanı, herhangi bir yüksek hızlı usb adaptörü ile şarj edilebilme kolaylığı, yüksek güneş ışığı altında kolay görülebilen ekran tasarımı. 
 
Ayrıca Dji, Rc Plus ile yeni bir yazılım olan Dji Pilot 2 Enterprise uygulamasını da Mobil Olarak entegre kullanım için uygun hale getiriyor. 
 
Pilot 2 uygulaması endüstriyel drone kullanıcıları için uçuş öncesi, uçuş sırasında ve uçuş sonrası yapılacakları rahatlıkla kontrol edebilmek için uygun arayüze sahiptir.  
 
Dji Flight Hub 2 ile bulut tabanlı drone yazılımı operasyonlarınızı rahatlıkla yapabilirsiniz. Bunlardan bazıları ;  kullanılacak faydalı yükler, oluşturabileceğiniz farklı harita planları, saha ekibi üyelerinin bilgileri ve saha ekibinin kendi mobil cihazları üzerinden eş zamanlı olarak insansız hava aracı platformuna bağlanabilmeleri.
 
Teknik Hususlar ve Önemli Not : 
 
Matrice  30 İnsansız hava aracı zorlu koşullara uygun olarak tasarlanmıştır, 0'ın altında ki -20 derece sıcaklıklarda, 0'ın üzerinde 50 dereceye kadar olan sıcaklıklarda ve yağışlı havalarda rahatlıkla kullanılabilmektedir. 
Matrice 30 drone modeli, 40 dakika uçuş yapabilmektedir.
Maksimum toplam uçuş ağırlığı 4 kilogramdır. 
Gps, Galileo, BeiDou, Glonass uydularını desteklemektedir.
Standart ve yüksek irtifa kullanımı için iki farklı pervane modeline sahiptir. 
Tb 30 isimli lityum nikel manganez kobal oksit türü bataryaya sahiptir. 
Dji Dock ünitesi sayesinde ful otomatik, tam otomasyonlu olarak drone saha operasyonlarınızı gerçekleştirebilirsiniz. Bu ünite -35 ile 50 derece koşullarında çalışabilen 100 kilogramdan daha hafif taşınabilir otomasyon sistemidir. 4G sistemine sahiptir. Dock RTK fonksiyonu ile santimetre seviyesinde hassas uçuş yapılmasını sağlar.
 
Dji Dock sistemi , Drone iniş ve şarj istasyonu olarak tanımlanmaktadır.
 
Matrice 30 ve Matrice 30T modelleri için paket içerikleri aşağıda ki gibidir ; 
 
TB 30 BATARYA 2 ADET
BS 30 AKILLI ŞARJ İSTASYONU 
DJI RC PLUS 
DJI PILOT 2 
DJI FLIGHT HUB (3 AYLIK ÜYELİK)
DJI CARE ENTERPRISE BASIC (1 YILLIK)
 
Dji Matrice 30 Yaklaşık fiyatı 11.000 dolar , Dji Matrice 30T yaklaşık fiyatı 15.000 dolar olarak tahmin edilmektedir.
DJI MATRICE 30 DRONE VE EKİPMANLARI 


DJI MATRICE 30 DRONE VIDEO



Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.