Parrot Anafi Ai 4G Robotik Drone

07-08-2021 11:07
Parrot Anafi Ai 4G Robotik Drone

Parrot Anafi Ai 4G Robotik Drone


Dünyanın ilk 4G drone modeli parrot anafi ai robotik insansız hava aracı , doğal tasarım kökenli anafi ai, böceklerin sahip olmadığı optik sensörlerle donatılmıştır.

Görsel algılama algoritması sayesinde, farklı yönlerden elde ettiği görüntüleri birleştirerek bir bütün halinde analiz eder ve maksimum koruma sağlar. Toplamda 5 eksen olmak üzere farklı yönlere dönüş yapabilen bağımsız sensörleri sayesinde kafa etrafında maksimum koruma sağlamaktadır. Parrot anafi ai drone modeli doğada yaşayan sinek, arı, kuş gibi türlerin sahip olduğu geniş görüş açısı, hareket edebilen kafa yapısı ve kanatların önüne doğru koruma görevi üstlenen bu mekanizmanın mucizevi işlevini insansız hava aracına entegre etmektedir. 

Genel Teknik Özellikler 

32 dakika uçuş süresi , tüneller ve benzeri endüstriyel sahalarda uçuş kabiliyeti, dönebilen çift sensör desteği, yağmurda ve 45 kilometre rüzgarda uçuş yapabilme yeteneği ve IPX3 sertifikası.
Drone endüstrisinde bir çağ açan anafi ai skycontoller isimli yeni tip kumandasıyla kablolardan bağımsız kullanım imkanı ve hdmi çıkışı kullanımına olanak sağlamakatadır. Drone 1 dakikada uçuşa hazır olabilmektedir, yağmurdan etkilenmemektedir.
Deniz seviyesinden 5000 metre yukarıya kadar kontrol imkanı vermektedir.

Anafi Ai Drone Sensörleri 

2 Adet IMU , Manyetometre , GPS , TOF , Barometre , Kamera.

TOF Sensörü ; Yere olan uzaklığı ölçen aynı zamanda IR yansımaları hesaplayıp yakınında olan obje ve engelleri algılayabilmektedir.

Anafi Ai , uçuş için eğitim gerektirmeyen otonom özellikleri gelişmiş bir endüstriyel drone modelidir. Uçuş planı, kameraman modu, ele iniş, akıllı eve dönüş gibi bir çok özelliğe sahiptir. 

Anafi Ai , iç mekan uçuşları için özel olarak dizayn edilmiş bir algoritmaya sahiptir, dikey sensör kamerası sayesinde zemine 1 metre mesafeden başarılı görüntü yakalayabilir ve ölçüm yapabilir, 
elde ettiği rakamsal verileri çarpım işlemleri yaparak korumaya ve konum belirlemeye yönelik amaçla kullanabilir, görüntüleri birleştirebilir, piksel karışıklığı olmaması için imu'dan aldığı verilerle görsel düzeltme yapabilir, referans görüntüden uçuşa başlayabilir ve adeta GPS kullanıyor gibi hassas ve dengeli uçuş sağlayabilir. 

Anafi Ai ana kamera ve iki adet stereo algılayıcı kameraya sahip farklı bir dizayna sahiptir. 
Özel dizaynı sayesinde pervaneler görüntüye girmemektedir. 

 Uzak - yakın hesaplama yapabilmesini sağlayan hareketle eş zamanlı çalışan görsel nokta bulutu Anafi Ai drone modelini benzersiz kılan diğer bir özelliktir. Anafi Ai ormanlık alanda pilotaj hatalarını tolere edebilecek şekilde önüne denk gelen bir ağaç olduğunda kendiliğinden sola veya sağa kaçış yapabilecek bir algoritmaya da sahiptir.

Drone diğer markalarda olduğu gibi bir çok otomatik uçuş özelliğine de sahiptir. Anafi Ai drone üzerinde entegre gimbal 292 derece hareket kabiliyetine sahiptir. 




4G Bağlantı Destekli Drone 

Dünyanın her yerinde aktif internete bağlantı özelliği
Benzersiz Wifi to 4G switch , yani Wifi sinyali olmadığında otomatik 4G bağlantısı
Dünyanın her yerinde LTE uyumluluğu
Uçuş sırasında aktif bulut dosya transfer özelliği 
4G sayesinde mesafe limiti olmadan uçuş yapabilme özelliği 

Anafi Ai Fibocom L860-GL 4G LTE Modüle sahip bir robotik 4G drone modelidir. 300 ms hızında 1080 P , düşük gecikmeli video transferi yapabilmektedir. 
 
Maksimum uçuş mesafesi wifi 4 kilometre olan anafi ai drone modeli 4 adet reflektör ve antene sahiptir.

48 Mega Piksel kamera
Canlı HDR görüntü yakalama
64 Derece görüş açısı 
4K Video kalitesi 
Panorama modları 
GPS Lapse modu 
6X zoom yakınlaştırma 
Fotogrametri 
Haritalama
Planlı otonom uçuş 
Anlık 4G transferi 
Pix4D ile uyumlu çalışan sistem

Anafi Ai Partner Ekosistemi Pix4D , Skyward, Dronesense, Qgroundcontrol gibi dünyaca bilinen otonom uçuş ve data analizi uzmanı şirketler ve daha fazlasını kapsamaktadır. SDK denilen yazılım geliştirme kitine de sahip olabilirsiniz. Anafi Ai 3 hücreli lipo batarya kullanmakta olup, bataryasının ağırlığı 355 gramdır. Eksi 10 derece ile 40 derece aralığında çalışabilir, Eksi 20 derece ile 40 derece aralığında saklanabilir.

Parrot Anafi Ai Pakete Dahil Olanlar Nelerdir ? 

Sert kasa taşıma çantası 
Drone 
Batarya
Kamera koruyucu
Uzaktan kumanda
Joystik çubuklar
Çift kapasiteli şarj aleti
Kablo seti
Kalibrasyon kartı 
Pervane seti

Parrot anafi ai robotik 4G drone modeli hakkında fiyat bilgisi ve detaylı eğitim talepleriniz için bize ulaşabilirsiniz.



Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.