Dji Mavic Air 2S Servis

18-09-2021 12:59
Dji Mavic Air 2S Servis

Dji Mavic Air 2S Servis 


DJI'nin Mavic Air 2s şu anda piyasadaki en yeni drone. Ve bu kadar çok kişi drone kullanılan bir dönem de, yeni başlayan pilotların biraz daha sert inişler yapması muhtemeldir. Bu aksilikler için, yeni bir Mavic Air 2s sökme işlemini sizler için anlatıyoruz, bazı uyarılarla birlikte bir drone'nun tamir edilmesinin oldukça zor olduğunu belirtmek istiyoruz.

ihatr dji servis Mavic Air 2s in tüm ana bileşenlerinin nasıl bir araya geldiğini gösteren mükemmel bir blog yayınladı. Drone, tamamen vidalarla bir arada tutmak, değiştirilmesi gerektiğinde çoğu bileşenin çıkarılmasını kolaylaştırır.

Drone'nun önünde, alt kısımda bulunan kamera gimbal ünitesi, sert inişlere karşı savunmasızdır. Ancak kamera bozulursa, değiştirmek kolaydır. Öncelikle özel bir drone teknik servis için kullanılan altı altıgen başlı vidayla tutulan alt plakayı çıkarmanız gerekir. Ardından, gimbal tutucu yuvayı drone'nun altına tutan birkaç vidayı daha çıkarın. Elektronik aksamı, presli ribon bağlantı kablolarını kullanarak drone'nun en alttaki devre kartına bağlanır, yani eski kameranın bağlantısını kesmek ve yenisini bağlamak için lehimlemeye gerek yoktur.

Drone'nun altındaki görüş sensörü ünitesinde ayrıca geçmeli konnektörler bulunur, bu da sert bir iniş esnasında sensörlerden birini veya ekli LED iniş lambasını çıkarırsa değiştirmeyi kolaylaştırır. Ön ve arka sensörler ayrıca drone içindeki çeşitli konnektörlere takılır. Yani yine lehimleme gerekmez.

Mavic Air 2s birden fazla dahili devre kartı kullanır. Yani biri hasar görürse, tüm elektronik aksamları mahvetmiş olmazsınız. En alttaki kart, işlemciyi, RAM'i ve dahili depolamayı etli bir soğutucu ve soğutma fanı altında tutar. drone'un tepesine yakın bir pano, GPS ünitesini tutar ve ön sensörlere bağlanır.

Motorlarla onarımlar daha da zorlaşıyor. Güç kabloları bir uçta motora, diğer uçta drone içindeki başka bir devre kartına lehimlenmiştir. Drone'daki devre kartı oldukça basittir ve kendisine bağlı motor kablolarının her birine erişmek için bolca alan bırakır. Ve bu kart bir lehimleme kazasında hasar görürse, drone içindeki diğer kartlarda bulunan çok sayıda yüksek kaliteli silikon çipi mahvetmiyorsunuz demektir.

Gerçek dezavantajı, motorların dronların dört kolunun uçlarına nasıl bağlandığıdır. Bazı nedenlerden dolayı, güç kabloları her motorun altına oturan ayaklardan geçirilir. Böylece, bacaklardan biri hasar görmüşse ve değiştirilmesi gerekiyorsa, içlerinden geçen kabloları değiştirmek için ek lehim işleri de vardır.

Kısacası, Mavic Air 2s in nasıl bir araya getirildiği konusunda anlatılacak çok şey var. Kamera ve sensörlerin değiştirilmesi kolaydır ve birden fazla devre kartı, bir aksiliğin drone'nun tüm elektronik aksamını ortadan kaldırmayacağı anlamına gelir. Bununla birlikte, gerekli tüm lehimleme ile motorları monte etmek daha zordur.

Özellikle ihatr dji servis'e gelirseniz, güvenli bir drone teknik servis hizmeti alırsınız.




IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.